Nederland overklast Zweden [VIDEO]

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Het Nederlands elftal heeft Zweden de EK-kwalificatiewedstrijd van vanavond in Amsterdam met speels gemak opzij gezet. Klaas Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay scoorden beiden twee keer in een wedstrijd die bij vlagen een genot voor het oog was (4-1). Binnen het uur hadden de bezoekers alle hoeken van het veld gezien en stond het al 4-0.

Beide landen begonnen met een ongeslagen status aan de topper in groep E van de EK-kwalificatie.

Al in de vierde minuut kwam Oranje op voorsprong. Klaas-Jan Huntelaar rondde een goede combinatie met Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart af. Het was alweer het zevende doelpunt van de Schalke 04-aanvaller in de vierde wedstrijd van de kwalificatiereeks.

Na amper een half uur kreeg Nederland een tegenvaller te verwerken. Dirk Kuyt viel uit met een enkelblessure. Jeremain Lens verving hem aan de rechterkant. In de 36ste minuut verdubbelde Ibrahim Afellay de voorsprong. Op aangeven van Wesley Sneijder maakte de middenvelder van PSV zijn eerste treffer voor Oranje.