Schöne: “Ben blijkbaar overal inzetbaar”

Bron: ajax1.nl

Lasse Schöne mocht enigszins verrassend tegen RKC Waalwijk weer als rechtsback opdrijven. De Deen had dit al zien aankomen. “Ricardo van Rhijn had wat problemen met zijn enkel en de trainer vond dat ik het prima kon invullen”, zo verlaart hij tegenover Fox Sports. “Ik ben niet zo bekend met de positie, maar RKC zakte ver terug. Veel verdedigen hoefde ik dus niet. Natuurlijk was het wel onwennig in een paar situaties, maar ik kon vooral aanvallend denken.”

Ajax verzuimde te winnen van de hekkensluiter en dat vond de gelegenheidsback uiteraard pijnlijk. “Heel frustrerend ook als je de andere resultaten ziet. Maar wij moeten hier sowieso winnen. De vorige weken was het spel wel goed, maar vielen de doelpunten niet. Vandaag was het allebei slecht.”

Al vroeg in de wedstrijd kreeg het manusje van alles last van zijn enkel. “Dit heb ik in de rust aangegeven. Op een gegeven moment was het klaar.” Schöne gaf eerder deze week aan niet graag als vleugelverdediger te spelen en ook nu maakte hij een ietwat gelaten indruk. “Vastigheid is handig voor een speler, maar ik ben blijkbaar overal inzetbaar.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/schone-ben-blijkbaar-overal-inzetbaar/