Eriksen: “Vergeten wedstrijd dood te maken”

Bron: ajax1.nl

Net zoals de wedstrijd tegen AZ, gaf Ajax vandaag makkelijk tegendoelpunten weg. Ajacied Christian Eriksen, vandaag belangrijk met twee assists en een doelpunt, deelt deze mening. “We vergeten de wedstrijd dood te maken, we hebben twee of drie doelpunten makkelijk weggegeven”, luidde de reactie van de Deense middenvelder na afloop van de wedstrijd tegenover FoxSports.

“Op bepaalde momenten hebben we het zeker goed uitgespeeld”, antwoord Eriksen als hem gevraagd wordt over zijn doelpunt. “We hebben goede kansen gehad, maar ik had ook een tweede moeten scoren.” Vlak na de 0-2 kreeg Eriksen een flinke kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de bal ging hopeloos over. Het was één van de weinige kansen die Ajax uiteindelijk in de wedstrijd kreeg.

Doordat de derde goal niet viel en aan de andere kant wel de 1-2 werd gescoord, kreeg SC Heerenveen steeds meer vertrouwen. ”Na de goal kregen zij het vertrouwen en hun publiek gaat er achterstaan.” Met name de instelling van de Ajacieden zorgt ervoor dat dit de laatste tijd vaker fout gaat: “Wij hadden het gevoel van ‘het gaat wel’, maar het gaat helemaal niet. Dan word je slap en scoren zij drie keer.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/eriksen-vergeten-wedstrijd-dood-te-maken/