Volgens Rutten is het kampioenschap snel beslist

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Volgens oud Vitesse-trainer Fred Rutten is Ajax al kampioen als Ajax op bezoek gaat bij Vitesse, in speelronde 31.  Dit vertelt Rutten voor de camera van de NOS. “Ik denk niet dat Ajax heel veel meer gaat weggeven.”

Volgens Rutten mag Vitesse kampioen worden en heeft Ajax al heel veel ervaring met de kampioensdruk. De mentale kwaliteiten en de ervaring zijn op dit soort momenten heel erg belangrijk zegt Rutten. “Er veranderen dingen in de kleedkamer. Daar kunnen de jonge jongens onder bezwijken. Dat kan maar dat hoeft niet. Ajax heeft ook een jong team en die bezwijken er ook niet onder. Die hebben de laatste jaren bewezen dat als je jong bent, en je je vak kan beleven zoals je dat behoort te beleven, dat je dan een prijs kan winnen. Ook Feyenoord moet je niet uitsluiten. De afstanden zijn zo klein. Maar toch blijft de favoriet voor mij dit jaar weer Ajax.”

Op de vraag of Vitesse – Ajax er nog toe doet is Rutten heel duidelijk. “Ik denk het niet. Ik denk dat Ajax niet heel veel meer gaat weggeven.” Ajax – Vitesse staat gepland voor speelronde 31.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/volgens-rutten-het-kampioenschap-snel-beslist/

Gegevens

Spelers: Frank de Boer
Onderwerpen: Kampioen
Tags: Nieuws
Trainers: Frank de Boer