Gehavend Jong Ajax komt tekort

Het gehavende Jong Ajax begon sterk aan de wedstrijd in Groesbeek. De jonge ploeg was fel en creëerde meteen goede kansen en al vroeg was A-junior Djavan Anderson dicht bij de openingstreffer. Na de vlammende start van Ajax kwam er wat zand in de motor. De Amsterdamse verdediging oogde wat angstig en had moeite met opbouwen, met veel balverlies tot gevolg.Achilles kreeg dan ook het betere van het spel en kon een aantal keer gevaarlijk worden waardoor Ajax-goalie Leeuwenburgh een aantal keer moest ingrijpen. Achilles-aanvaller Holl kreeg nog een levensgrote kans om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen maar de spits miste wat lengte om de bal binnen te schuiven.In de 30ste minuut was het dan ook de zwakke verdediging van Ajax die een openingsgoal van Achilles niet kon voorkomen. Na slecht wegwerken van onder andere Derwin Martina kon Hendriks een voorzet van zijn ploeggenoot binnentikken, 1-0. De resterende minuten van de eerste helft trok Ajax weer wat bij. Dit resulteerde in een goede kans op de gelijkmaker, maar Dejan Meleg verzuimde de voorzet van Klaassen te verzilveren.