Maurits Hendriks per 1 maart en ‘in goed overleg’ weg bij Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Maurits Hendriks gaat Ajax verlaten, zo bevestigt Ajax via de officiële kanalen. Het besluit is het gevolg van een spoedoverleg tussen de Chief Sports Officer zelf en de Raad van Commissarissen. Ajax bevestigt dat de samenwerking in goed overleg en per 1 maart 2024 beëindigd wordt.

Hendriks is na Sven Mislintat de tweede directeur die verantwoordelijk wordt gehouden voor de bestuurlijke en sportieve chaos waarin Ajax verzeild is geraakt. Hendriks was een sleutelfiguur in het aanstellen van de inmiddels ontslagen Mislintat. Nadat Julian Ward werd misgelopen, overtuigde Hendriks Edwin van der Sar ervan om de Duitser aan te stellen. In een reactie laat Hendriks weten het beste met Ajax voor te hebben. “Het is zowel een mooie als leerzame tijd geweest bij deze monumentale club, met hoogte- en dieptepunten. Ik ben nu toe aan een nieuwe bestuurlijke rol om te brengen wat ik professioneel van mezelf verlang. Ik dank mijn collega’s met wie ik fijn heb samengewerkt en wens Ajax alle goeds en nog meer sportieve successen toe”, zo wordt hij geciteerd op de clubsite.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/01/10/maurits-hendriks-per-1-maart-en-in-goed-overleg-weg-bij-ajax/

Gegevens

Onderwerpen: Bestuur, RVC
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax