Tadic: “Als je kampioen wilt worden, mag je niet zo makkelijk goals weggeven”

Tadic stond na afloop van Ajax – PSV met gemixte gevoelens voor de camera van ESPN. De aanvoerder zag zijn verdediging de doelpunten makkelijk weggeven, maar de ploeg wist zich terug te knokken tot 2-2.

Ajax stond na twintig minuten met 0-2 achter. Na tweemaal een assist van Donyell Malen kon Eran Zahavi Ajax pijn doen. Voor rust en na rust kwam Ajax wel nog tot scoren, waardoor de nummer één en twee de punten moesten delen. “In het begin was het niet goed. Iedereen kon dat helaas zien. Als je kampioen wilt worden, mag je niet zo makkelijk goals weggeven,” zegt Tadic.

Mede dankzij Tadic wist Ajax voor rust nog een doelpunt te maken. “Het doelpunt voor rust gaf ons duidelijk goede energie. Wij waren door dat doelpunt gebrand om te winnen.” Na rust kwam de thuisploeg net als PSV in de eerste helft snel tot scoren. Weliswaar niet na twee minuten, maar na vijf minuten had recordaankoop heel even zijn eerste doelpunt achter zijn naam staan. Na een ingreep van de VAR werd dat doelpunt uitgegumd. “Ik had nadat hij erin ging wel het gevoel dat het buitenspel was. Helaas was het heel klein, maar buitenspel is buitenspel.