Jong Ajax verliest kansloos van koploper Almere City

Jong Ajax heeft vrijdagavond kansloos met 1-4 verloren van de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Almere City werd op De Toekomst in het eerste duel van de tweede periode geen strobreedte in de weggelegd. Door de nederlaag kwam er een einde aan een mooie reeks van Jong Ajax van drie gewonnen duels.

Slechter kon Jong Ajax bijna niet beginnen aan de wedstrijd. De beloften incasseerden in de eerste vijf minuten namelijk gelijk twee tegentreffers. Eerst was het Nerayshio Kasanwirjo die de bal achter zijn eigen keeper werkte. Daarna was het Thomas Verheydt die vogelvrij mocht afdrukken met het hoofd. In de stromende regen leek het zodoende een heel lange avond te worden voor de Amsterdammers.

Na de hectische beginfase hield de storm voor de goal van Dominik Kotarski eventjes op. Almere liet de bal aan Jong Ajax, maar daar deed men weinig mee. Naast een makkelijk rollertje recht op de doelman af van Max de Waal creƫerden de beloften aanvallend nauwelijks iets noemenswaardigs. Tot overmaat van ramp verloor de thuisploeg in de eerste helft ook nog eens de aanvoerder, Enric Llansana, die zich na een stevige tackle liet wisselen.