Rutte: ‘Vanaf 1 juli weer supporters in stadion’, Ajax gaat in overleg

Bron: ajaxfanzone.nl

Woensdagavond was er opnieuw een persconferentie van premier Mark Rutte en daaruit is duidelijk geworden dat vanaf 1 juli weer supporters worden toegestaan in de voetbalstadions in Nederland. Echter zullen zij wel anderhalve meter afstand moeten houden en daar is men bij Ajax nog niet over te spreken.

‘Als dit het proces naar een vol stadion versnelt, dan is het goed nieuws, want een volle Arena is natuurlijk ons doel’, zegt woordvoerder Miel Brinkhuis. Maar wij willen geen onderscheid maken wie wel en niet mag komen. Wij hebben ongeveer 40.000 seizoenskaarten verkocht. Aan de andere kant wil je ook niet dat de ene club wel door fans kan worden gesteund en een andere club in een leeg stadion blijft spelen’. Ajax laat weten te gaan overleggen met de supporters. ‘Samen met de Arena en de supportersdelegaties gaan we bekijken hoe we het beste met deze situatie kunnen omgaan’, aldus Brinkhuis. Momenteel wordt er nog altijd beperkt getraind, maar volgens Rutte is dit ook van de baan. Vanaf 1 juli mag er weer volledig getraind worden. Of er vanaf 1 augustus oefenwedstrijden kunnen worden gespeeld, is nog niet duidelijk.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/06/25/rutte-vanaf-1-juli-weer-supporters-in-stadion-ajax-gaat-in-overleg/

Gegevens