Álvarez: 'Kijk enorm uit naar nieuwe seizoen met Ajax'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Edson Álvarez kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. De Mexicaan kwam in de zomer van 2019 over van Club América en zijn eerste seizoen bij Ajax kan bestempeld worden als eentje met ups en downs.

Ajax betaalde vijftien miljoen euro voor Álvarez en zodoende waren de verwachtingen omtrent de verdediger annex middenvelder hooggespannen. Omdat Joël Veltman bleef en de positie van Matthijs de Ligt rechts centraal in de achterhoede overnam, kreeg Álvarez in eerste instantie een plekje op het middenveld.

Dat deed hij met wisselend succes, zo gaf trainer Erik ten Hag meerdere malen aan. De oefenmeester gaf aan dat de handelingssnelheid van Álvarez omhoog moest. En achterin? Daar moest de Mexicaan leren verdedigen met ruimte in zijn rug. Af en toe stond Álvarez centraal achterin, maar een vaste basisplaats zat er nog niet in. Zo kreeg de talentvolle Jurrien Timber in het laatste duel dat Ajax speelde nog de voorkeur boven Álvarez, maar ook boven concurrent Perr Schuurs.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/131503/alvarez-kijk-enorm-uit-naar-nieuwe-seizoen-met-ajax

Gegevens

Spelers: Joël Veltman
Onderwerpen: Trainer, Verdedigen
Clubs: AFC Ajax