FIFA: 'Contracten mogen na 30 juni doorlopen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

De FIFA gaat het mogelijk maken dat contracten na 30 juni doorlopen en dat de transferperiode opschuift. Dat blijkt uit een document van de FIFA, waarin een aantal voorstellen worden gedaan, zo weet Voetbal International vrijdagavond te melden. 

Het document is tot stand gekomen na overleg met de ECA (internationale cluborganisatie, red.) en de spelersvakbond FIFPro. Volgens de huidige regels lopen contracten door tot het einde van het seizoen, wat normaal gesproken 30 juni is. De wereldvoetbalbond stelt nu voor om die contracten automatisch door te laten lopen tot de nieuwe einddatum van het huidige seizoen.

In praktijk zou dat dus betekenen dat het nieuwe contract van Hakim Ziyech bij Chelsea niet ingaat per 1 juli, maar pas bij de startdatum van het nieuwe seizoen. Als de seizoenen in verschillende landen elkaar overlappen, krijgt de oude club voorrang. Dat zou in het geval van Ziyech dus Ajax zijn. Zij hebben dan recht op de speler, omdat de integriteit van de competitie zo gewaarborgd blijft. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/130587/fifa-contracten-mogen-na-30-juni-doorlopen

Gegevens

Spelers: Hakim Ziyech
Onderwerpen: FIFA, Transfers
Clubs: Chelsea, AFC Ajax