Seizoen van Ajax-jeugd geschrapt, alleen O19 nog niet

Bron: www.ajaxshowtime.com

De KNVB heeft dinsdagavond kort nadat de verlengde maatregelen van het kabinet bekendgemaakt werden, besloten om het amateurvoetbal van het seizoen 2019/2020 te schrappen. Ook het jeugdvoetbal van de BVO's valt hieronder. Alleen het doorspelen van Ajax Onder 19 behoort nog tot de mogelijkheden.

Dat betekent dat het huidige seizoen van de andere jeugdteams als ongeldig wordt verklaard. Er komen geen eindstanden en daarmee ook geen kampioenen, promovendi, degradanten en bekerwinnaars. 'Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken', zo valt er te lezen op de website van de KNVB.

De maatregel van het schrappen van het amateurvoetbal geldt niet voor de Eredivisie Onder 19, net als de Eredivisie Vrouwen en de Eredivisie zaal. In deze competities wordt er voor een Europees ticket gespeeld, wat betekent dat hier nog andere maatregelen voor bepaald moeten worden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/130484/seizoen-van-ajax-jeugd-geschrapt-alleen-o19-nog-niet

Gegevens

Onderwerpen: Eredivisie, Jeugd, Kampioen, KNVB
Clubs: AFC Ajax