Alle voetbalwedstrijden op zondag afgelast

Bron: www.ajaxshowtime.com

Alle voetbalwedstrijden van zondag 9 februari zijn afgelast in verband met het verwachte noodweer. Dat meldt de KNVB zaterdag op de officiële website. Dit heeft onder andere tot gevolg dat FC Utrecht - Ajax niet doorgaat.

De KNVB heeft deze beslissingen naar eigen zeggen genomen omdat 'na veelvuldig overleg met de Eredvisieclubs, gemeenten, politie en de KNVB, is geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de supporters en spelers niet kan worden gewaarborgd.'

Er bestond al langer onzekerheid over het doorgaan van de wedstrijd, nadat het KNMI Code Oranje had afgegeven voor zondag. Met het oog op de naderende storm Ciara had de KBVB - de Belgische voetbalbond - al eerder besloten om al het voetbal op zondag af te gelasten. 

Het is nog onduidelijk wanneer de wedstrijden zullen worden ingehaald. Iets dat met de Europese- en bekerverplichtingen die ook Ajax en FC Utrecht nog hebben, voor de KNVB een 'flinke puzzel' zal worden. 

 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129035/alle-voetbalwedstrijden-op-zondag-afgelast

Gegevens