Valencia toont aan: Tijdrekken loont! De roep om zuivere speeltijd speelt weer op

Bron: ajaxfanzone.nl

Iedere Ajax-supporter, en eigenlijk iedere voetballiefhebber, ergerde zich dinsdagavond verschrikkelijk aan het tijdtrekken en het daarvoor gebruikte toneelspel dat Valencia opvoerde tegen Ajax in de ArenA. Dit alles om het voetbal onmogelijk te maken. Het duel tussen Ajax en Valencia kende dinsdagavond slechts 54:39 minuten aan zuivere speeltijd, zo schrijft Voetbal International, dat zich beroept op de statistieken die OptaSports na afloop publiceerde. Dit terwijl er slechts vijf minuten en 58 seconden aan blessuretijd werden toegevoegd.

OptaSports schrijft er zelf het volgende over: ‘Kijkend naar Ajax-Valencia zou je kunnen stellen dat tijdrekken loont. Extra tijd wordt immers niet gemeten en zoals in Amsterdam te zien was werd er meer gerekt dan dat er extra tijd werd bijgetrokken. Rijst – opnieuw – de vraag of het niet beter is om in het voetbal zuivere speeltijd te hanteren., aldus OptaSport’ In het thuisduel met Lille OSC werd het hoogste aantal minuten aan zuivere speeltijd bereikt: 61 minuten en 29 seconden.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/12/11/valencia-toont-aan-tijdrekken-loont-de-vraag-om-zuivere-speeltijd-speelt-weer-op/

Gegevens

Onderwerpen: ArenA, Blessure
Tags: Nieuws