Jeugd: Ajax O16 en O15 boeken ruime zeges in Rotterdam

Door de interlandbreak kwamen van ‘de bovenbouw’ alleen Ajax O16 en Ajax O15 in actie zaterdag. Beide teams boekten een ruime zege in Rotterdam op de leeftijdsgenoten van Sparta.

Ajax O16

Ajax O16, dat midweeks gelijk speelde tegen AZ O16 (1-1, red.), kon door een goal van Raphaël Sarfo met een voorsprong de rust in. In de tweede helft liepen de Amsterdamse talenten al snel uit naar een 0-4 voorsprong door goals van Chahine van Bohemen, Julian Rijkhoff en Jayden Banel. Loed Klaasen bepaalde de eindstand op 0-5! Door deze ruime overwinning gaat het team van trainer Robin Veldman weer aan de leiding in de competitie, maar nummer twee FC Utrecht O16 heeft één punt minder en een wedstrijd minder gespeeld.

Wedstrijdverloop Sparta R’dam O16 – Ajax O16:’37. 0-1 Sarfo’41. 0-2 Van Bohemen’44. 0-3 Rijkhoff’50. 0-4 Banel’72. 0-5 Klaasen

Ajax O15

Net als O16 wist ook Ajax O15 zaterdag een ruime overwinning te boeken op Sparta. O15 wist met 6-2 te winnen dankzij goals van Noah Gesser (2), David Kalokoh (2), Oualid Agougil en David Easmon!