Dani de Wit: ‘Ik wilde meer speeltijd en nam geen genoegen meer met rol bij Ajax’

Bron: ajaxfanzone.nl

Dani de Wit was sinds 2006 actief bij Ajax, maar besloot de club deze zomer in te ruilen voor AZ. De middenvelder was op zoek naar veel speeltijd en kon bij de hoofdmacht van Ajax niet rekenen op veel minuten, zo geeft hij aan in gesprek met Ajax Showtime. “De trainer had mij graag gehouden, iedereen was verder tevreden. Maar ik nam geen genoegen meer met de rol die ik had. Dat perspectief was er niet. Het bleef eigenlijk hetzelfde. Ik had meer gewild, dat was altijd het doel. Maar ik kan voor mijn gevoel tevreden terugkijken.”

De Wit wist al dat het thuisduel met APOEL Nicosia (2-0) zijn laatste als speler van Ajax zou zijn. De Wit wist niet of hij bij dat Champions League-duel ook nog zou mogen invallen van trainer Erik ten Hag. “Ik had wel eerder uitgesproken richting Ten Hag dat ik naar AZ wilde. Toch wilde hij mij gewoon graag op de bank hebben, zodat ik nog van waarde kon zijn. Hij wilde mij ook minimaal behouden tot die woensdag”, aldus de 21-jarige middenvelder.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/09/06/dani-de-wit-ik-wilde-meer-speeltijd-en-nam-geen-genoegen-meer-met-rol-bij-ajax/

Gegevens