Ajax opent seizoen met dubbele cijfers tegen Quick ‘20

Ajax heeft de eerste wedstrijd van het seizoen met dubbele cijfers gewonnen. In Oldenzaal werd het tegen Quick ‘20 2-11.

Erik ten Hag stuurde in de eerste helft min of meer de sterkste 11 die hij nu tot zijn beschikking heeft het veld in. Dat betekende dat spelers als Huntelaar, Martínez en Pierie op het veld verschenen. In de tweede helft was het de beurt aan de jonkies als de gebroeders Timber en Brobbey om zich te bewijzen.

De score liep in de eerste helft al snel op. Al na een minuut of 6 had Huntelaar 2 goals gemaakt. Maar ook de thuisploeg deed z’n best en kwam op 1-2 en was zelfs dicht bij 2-2. Daarna liep Ajax uit via een eigen goal van Quick, een hattrick van Cerny en een goal van Lang. Tussendoor maakte Quick ‘20 ook nog een goal vanaf de stip, na een fout van Kotarski. Kemna durfde het aan er een Panenka van te maken en faalde niet. Met een 2-7 stand gingen beide ploegen rusten.

Na rust werd er een stuk minder gescoord. De namen van Jensen (2x), De Wit en Brobbey kwamen nog op het scorebord, maar daar bleef het ook bij.