Jong Ajax wint ondanks felle tegenstand Telstar

Jong Ajax heeft vrijdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij Telstar. De thuisploeg bood de beloften uit Amsterdam fel tegenstand en een gelijkspel was wellicht op z'n plaats, maar door twee goals in de tweede helft wist Jong Ajax met 0-2 zege te vieren.

Het eerste wapenfeit van de avond kwam van de kant van Jong Ajax. Het was Sergino Dest die zichzelf lanceerde op de rechterflank en vervolgens de bal voorgaf. Voordat die de kans kreeg Vaclav Cerny te bereiken echter, onderschepte de verdediging van Telstar. In de paar minuten daarna werd Ajax opnieuw gevaarlijk, maar wist ook Telstar gevaar te stichten. Lassina Traoré moest scoren na voorbereidend werk van Dani de Wit, maar raakte de bal met zijn scheen. Aan de andere kant zorgde Perr Schuurs ervoor dat het meest gevaarlijke moment van de opponent in de kiem gesmoord werd.