Johan Cruijff Arena beboet wegens niet handhaven rookverbod

Bron: ajaxfanzone.nl

De Johan Cruijff Arena moet een boete van 2400 euro betalen wegens het niet handhaven van het rookverbod. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), nadat het Amsterdamse stadion in beroep was gegaan tegen de boete.

Afgelopen jaar waren een aantal inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit tijdens een wedstrijd aanwezig in het stadion en hebben waargenomen dat er in diverse vakken werd gerookt. De aanwezige stewards spraken de rokers hier niet op aan en men heeft vastgesteld dat de vloeren bezaaid lagen met sigarettenpeuken. De Arena maakte hiertegen bezwaar omdat de tribunes zich in de openlucht bevinden maar kreeg geen gehoor van het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Omdat de tribunes van het stadion overkapt zijn, vallen zij onder het rookverbod, zelfs als het dak van het stadion open is. Dat open dak bevindt zich namelijk alleen boven het speelveld. Naar het oordeel van het CBb zijn de tribunes van het stadion niet vergelijkbaar met een (van het rookverbod uitgezonderd) horecaterras.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2018/12/04/johan-cruijff-arena-beboet-wegens-niet-handhaven-rookverbod/

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: ArenA
Tags: Nieuws
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff