Ajax Vrouwen kennen moeizame seizoensstart: opnieuw puntverlies

Het seizoen loopt voor de Ajax Vrouwen in de Eredivisie nog niet zoals gehoopt. Na 5 duels staat de kampioen van afgelopen jaar pas op 9 punten. Vrijdagavond werd pas in blessuretijd tegen sc Heerenveen een puntje gesprokkeld: 1-1.

Ajax wist in de eerste helft in Heerenveen niet echt gevaarlijk te worden en kwam halverwege de eerste helft dan ook op achterstand. Tiny Hoekstra schoot de bal vol overtuiging achter Lize Kop. Na rust ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker.

Jansen vuurde dreigend, maar haar schot werd gekraakt. Ook bij een scrimmage na een vrije trap hadden de Amsterdames geen geluk. In de 71e minuut kreeg Jansen opnieuw een behoorlijke kans, maar schoot ze voorlangs. De Ajax Vrouwen bleven echter druk zetten en in de blessuretijd leverde dat dan toch nog de 1-1 van Jansen op.

Woensdag treden de Ajax Vrouwen in de Champions League aan tegen Olympique Lyon.