Geen interlandverplichtingen Schöne: Voetbalbond roept amateurs op

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne speelt de komende dagen even geen interlands met zijn nationale ploeg. De selectie van Denemarken staat lijnrecht tegenover de Deense voetbalbond DBU, vanwege een conflict over de collectieve arbeidsovereenkomst.

Woensdag speelt Denemarken een oefenwedstrijd tegen Slowakije. Hiervoor heeft de DBU vijf spelers van het nationale zaalvoetbalteam opgeroepen, aangevuld met spelers uit de tweede, derde en zelfs vierde divisie van het land. Dinsdagavond maakte de bond de selectie bekend.

De kans is groot dat deze gelegenheidsploeg, die grotendeels uit amateurs bestaat, komende zondag ook de Nations League-wedstrijd tegen Wales gaat spelen. De DBU kan de wedstrijden niet afzeggen of uitstellen vanwege de grote financiële consequenties.

Ondertussen probeert oud-Ajacied en vedette van de ploeg, Cristian Eriksen, de boel alsnog te redden. “We moeten dit conflict nu oplossen”, laat Eriksen in een persbericht weten. “Laten we de handen weer ineen slaan, DBU. We bieden opnieuw een tijdelijke verlenging van de oude overeenkomst aan.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/geen-interlandverplichtingen-voor-schone/

Gegevens

Onderwerpen: Oefenwedstrijd, Selectie
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax