Dubbele gevoelens bij Ten Hag na verdampen voorsprong

Een 0-2-voorsprong weggeven voelt niet lekker. © Ajax Images

Ajax toonde twee gezichten in het warme Luik. Na een lastige start voetbalde een bij vlagen fris Ajax zich naar een 0-2-voorsprong. Het lukte echter niet om dit vast te houden. Standard schakelde een tandje bij en toen kreeg de ploeg van Erik ten Hag alsnog het deksel op de neus: 2-2.

De Ajaxtrainer leek tijdens de nabeschouwingen in de catacomben van Stadion Sclessin met dubbele gevoelens rond te lopen. “Het is zonde. Vooraf zou je heel blij zijn, want we wilden een uitgoal maken en maakten er zelfs twee. Als je de rust ingaat met 0-2 en ziet wat voor kansen er toch in de tweede helft lagen...”

Het klopt dat Ajax de 0-3 na rust een aantal keer op de schoen had, onder andere via Hakim Ziyech en Klaas Jan Huntelaar. Gedurende de tweede helft schakelde de thuisploeg echter een paar tandjes bij, ging het publiek er nog eens vol achterstaan en toen zag je het gewoon fout gaan. Ten Hag zag het vanaf de bank ook gebeuren.