Tagliafico uitgeschakeld, Suárez naar laatste 16 op het WK

Argentinië speelde zaterdag op het WK in Rusland tegen Frankrijk voor een plek in de kwartfinale. De Europeanen wisten de wedstrijd met 4-3 te winnen en plaatsten zich als eerste land voor de volgende ronde.

Nico Tagliafico begon in de basis en zag zijn ploeg al vroeg in het duel veel moeite hebben met de snelle Franse aanvallers. Via Rojo werd er snel een penalty weggegeven. Halverwege de eerste helft schoot Di Maria de Zuid-Amerikanen terug in de wedstrijd. Direct na rust kwamen de Argentijnen zelfs op voorsprong. Via goals van Pavard en Mbappé (2) liepen de Fransen uit naar een comfortabele 4-2 voorsprong. Aguëro deed op aangeven van Messi nog wel wat terug.

VakantieTagliafico zal na een lang seizoen nu eerst vakantie gaan vieren. Waarschijnlijk krijgt hij een paar weken vrijaf voordat hij zich weer gaat melden in Amsterdam.

Luis SuárezOud-Ajacied Luis Suárez kwam zaterdagavond in actie. Hij was wederom van grote waarde voor Uruguay in de zege op Portugal (2-1). In de beginfase van het duel leverde El Pistolero een fenomenale assist af op het hoofd van Cavani.