Van der Wiel: “Opeens stond ik op een wereldtoneel, dat was heel speciaal”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

In 2010 bereikte het Nederlands Elftal de finale van het WK in Zuid-Afrika. Oud-Ajacied Gregory van der Wiel was basisspeler op zijn eerste Wereldkampioenschap. De rechtsback was één van de twee Ajacieden in de finale. “Het is iets waar ik altijd van droomde, en dan is het opeens realiteit”, vertelt Van der Wiel op Ajax.nl.

Toen Van der Wiel met Oranje in 2010 naar Zuid-Afrika afreisde was de toenmalige Ajacied 22 jaar oud en had tien interlands op zijn naam staan. Nu, acht jaar later, speelt de inmiddels 30-jarige verdediger in Canada voor Toronto FC. De 46-voudig international is trots dat hij deel uitmaakte van het elftal dat de finale haalde.

“Het toernooi was erg bijzonder. Het was al mooi om in het Nederlands elftal te mogen spelen, maar spelen op een WK, dat kan niet iedereen zeggen. Ik was 22 jaar en zat nog bij Ajax, maar speelde samen met jongens die een stuk ouder waren en al een carrière bij grote clubs achter hun naam hadden. Opeens stond ik op een wereldtoneel, dat was heel speciaal.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/van-der-wiel-opeens-stond-ik-op-een-wereldtoneel-dat-was-heel-speciaal/