Ten Hag: “De wil om de goal te maken ontbrak”

Ajax lijkt de titel definitief te hebben verspeeld in het duel met Vitesse. De Amsterdammers gingen met 3-2 onderuit in de GelreDome en staan door de nederlaag op maar liefst 10 punten achterstand op koploper PSV. Ajax moet op zijn beurt wel uitkijken voor AZ, dat door de overwinning van zaterdagavond op slechts twéé punten achterstand staat van de Amsterdammers. De trainer van Ajax, Erik ten Hag was met name teleurgesteld over de overtuiging van zijn ploeg, zo liet hij weten voor de camera’s van Fox Sports.

“Het was zeker de eerste helft heel erg slordig van onze kant. Kenmerkend waren de eindpasses. Als we in de zones kwamen waar we moesten komen. En daar kwamen we de eerste twintig minuten. Dan moet het gewoon 1-0 voor ons worden”, zo baalt de trainer van Ajax, die verder vooral opmerkte dat de overtuiging en de wil bij zijn ploeg ontbrak. “Dat heb ik ze ook verteld in de rust”, aldus Ten Hag.