Veltman: “Je bent de betere, houdt de nul, maar scoort niet”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Joël Veltman is zeer teleurgesteld na het gelijkspel tegen ADO Den Haag: 0-0. De thuisploeg kwam maar niet door het verdedigend blok van ADO heen. Veltman ziet daarmee een duidelijke lijn met de andere wedstrijden dit seizoen. “Same old story: je bent de betere, houdt de nul, maar je scoort niet”, zo vertelt hij in een interview met Fox Sports.

Laag tempo

Ajax begon traag aan de wedstrijd. De Amsterdammers speelden op een laag tempo, waardoor het ADO niet erg lastig werd gemaakt.  “Zij stonden vrij compact. Natuurlijk moet het tempo dan omhoog, want er lag vrij veel ruimte achter. We hadden een paar goede loopacties, maar de bal kwam dan net niet goed. Die moeten goed, want dan loop je zo door.”

Publiek

“Ik zei wel in de rust dat we ons niet gek moesten laten maken door het publiek, die natuurlijk meer wilden zien”, zo gaat Veltman door. “Die wil kansen zien en daardoor ga je misschien te gehaast die kans creëren, waardoor het een net niet kans is in plaats van een honderd procent bal. Dat zag je wel een paar keer.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/veltman-je-bent-betere-houdt-nul-scoort-niet/

Gegevens