Ajax O19 blameert zich in de beker tegen FC Emmen

Ajax O19 heeft zich zaterdag geblameerd in de beker. Op Sportpark de Toekomst werd er met 4-2 verloren van FC Emmen O19.

De ploeg van John Heitinga startte met een aantal wijzigingen in zijn opstelling. De Amsterdammers begonnen in een 3-4-3-formatie. Waar in de andere linies redelijk wat werd gewijzigd, stond daar een sterk bezet middenveld tegenover. Sterkhouders Sebastian Pasquali, Jurgen Ekkelenkamp verschenen samen met Jasper Ter Heide en Victor Jensen aan de aftrap. In de eerste helft kwamen de bezoekers uit Emmen al snel op voorsprong. Binnen no-time bracht Martijn Kaars Ajax weer op gelijke hoogte. Bij rust keek de ploeg tegen een 3-1-achterstand aan.

Vlak na rust kregen de bezoekers ook nog een penalty, waardoor de voorsprong zelfs werd uitgebreid naar 4-1. Via Ekkelenkamp deed Ajax in de tweede helft nog wat terug, maar de ploeg miste in de slotfase te veel kansen om nog op gelijke hoogte te komen. Door de 4-2 nederlaag is Ajax O19 uitgeschakeld in het bekertoernooi.