“Kon niet uitleggen waarom ik niet speelde bij Ajax”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kenny Tete mocht in zijn laatste seizoen bij Ajax vooral de bank warmhouden. Bij zijn nieuwe club Olympique Lyon worden de kwaliteiten van de rechtsback echter wel op waarde geschat.

Lyon had Tete al een tijdje op het verlanglijstje staan, voordat hij vervolgens twee goede wedstrijden tegen de Fransen zelf speelde in de Europa League. Tegen FC Afkicken zegt Tete: “De club volgde mij al een lange tijd. Ze begrepen niet goed waarom ik niet speelde bij Ajax. Ik kon het ze ook niet goed uitleggen. Die wedstrijden hebben ze gezien. Ze zeiden: hoe kan dit nou weer? Ik mocht gelukkig voor goedkoop weg.”

Bij Lyon speelt Tete weer samen met Bertrand Traoré, die eveneens van Ajax naar Lyon vertrok. Samen bestrijken ze de rechterflank: “Die klik hadden we eigenlijk altijd al, maar hij stond in de basis en ik mocht de bank warmhouden. Ik speelde vaker tegen hem, dan met hem. We wisten dat we een klik hadden. In de wedstrijden die we samenspeelden zag je ook dat het goed ging. Mede doordat hij hierheen ging, ben ik ook hierheen gegaan.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/kon-uitleggen-waarom-speelde-ajax/