Eriksen: “Dat heeft mij geholpen tot de speler die ik nu ben”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Christian Eriksen kijkt nog altijd met veel plezier terug op zijn tijd bij Ajax. In Amsterdam werkte hij onder andere samen met Dennis Bergkamp. “Ik heb veel van hem geleerd. Door naar hem te kijken en door met hem samen te werken. Dat heeft me geholpen toen ik bij het eerste kwam”, vertelt de Deense middenvelder in gesprek met Sky Sports.

“Ik kan me nog goed herinneren dat ik in mijn eerste jaar bij Ajax een pass-oefening moest doen samen met de spits van ons team (O19, red.)”, vervolgt hij. “We werkten toen aan zijn loopacties en aan mijn passes. Je moest dan telkens op het juiste moment passen. Bergkamp deed dat een paar keer voor en hij legde de bal precies op het juiste moment neer voor de voeten van de aanvaller.”

OntwikkelingNog voordat Eriksen 21 jaar werd, speelde hij al meer dan 150 wedstrijden voor Ajax. “Dat heeft mij absoluut geholpen in mijn ontwikkeling en gemaakt tot de speler die ik nu ben. Voor mijn gevoel speelde ik wel goed in Denemarken, maar ik was destijds nog lang niet zo goed als ik bij Ajax was.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/eriksen-heeft-mij-geholpen-tot-speler-die-ik-nu-ben/