Ajax O19 wint met 4-2 van Willem II O19

Ajax O19 heeft zaterdag met 4-2 gewonnen van Willem II O19. Op Sportpark de Toekomst scoorden Jurgen Ekkelenkamp, Ché Nunnely, Szabolcs Schön en Boy Kemper.

Na het goede resultaat in de UEFA Youth League kregen zaterdag een aantal andere spelers een kans in de basisopstelling van John Heitinga. Zo begon Nick Plomper op doel in plaats van Issam El Maach. Achterin was er een basisplaats voor Liam van Gelderen. Het 16-jarige talent van O17 stond voor de eerste keer in de basis. In de voorhoede nam Martijn Kaars plaats in de punt van de aanval.

Na een kwartier spelen kreeg Ajax een penalty. Jurgen Ekkelenkamp benutte het buitenkansje en scoorde zijn negende doelpunt van het seizoen! Ché Nunnely bracht de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong door een rebound binnen te schieten. Vlak voor rust kregen ook de bezoekers een penalty. Ook deze werd benut: 2-1.

Direct na rust scoorde Schön de 3-1. Met een mooi stiftje verschalkte hij de doelman. Niet veel later bracht Willem II de spanning weer terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te scoren. Boy Kemper bepaalde de eindstand op 4-2 door een voorzet goed binnen te koppen.