Van de Beek: “Weglopen met 1-4, mooier kan niet”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax won zondag de Klassieker met 4-1 in Rotterdam. Donny van de Beek kijkt tevreden terug op het duel. “Het was een heerlijke wedstrijd. Ik snap dat het er heel slordig uitzag, maar dit soort duels vraagt ook iets anders dan een normale wedstrijd”, vertelt het talent aan Voetbal International.

“We waren de bovenliggende partij, in de duels en qua voetballend vermogen. Helaas door een slordigheid kregen we nog de gelijkmaker om de oren, maar vervolgens bleven we rustig en liepen alsnog uit naar deze ruime zege”, vervolgt Van de Beek die ‘genoot’ van de vijandigheid. “Fantastisch. Die vijandigheid, de mensen haten ons hier, dat gaf me juist een kick. Helemaal als je dan vervolgens met 1-4 wegloopt. Mooier kan niet. Enig smetje is dat we het niet met onze eigen fans konden vieren, hopelijk volgend jaar dan maar.”

De middenvelder denkt dat deze ruime zege Ajax opnieuw een boost zal geven. “Dit moment hadden we wel even nodig, denk ik. We maken stappen, kijk bijvoorbeeld naar onze openingsgoal, die ontstond nadat we druk zetten. En zo zie je steeds meer automatismen in ons spel, dat is lekker.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/vdbeek-weglopen-met-1-4-mooier/

Gegevens