NPO3 zendt documentaire uit over Nouri: “Bij hem ontdekte ik hoe het wél moet”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Exact een jaar nadat Abdelhak Nouri zijn debuut maakte in het eerste van Ajax, wordt er vanavond een documentaire uitgezonden over de Nederlands-Marokkaanse middenvelder, in de serie ‘Kaaskop of mocro’, van programmamaker Ajouad El Miloudi.

In ‘Kaaskop of mocro’ onderzoekt El Miloudi de mentaliteit van voetballers van Marokkaanse afkomst in Nederland. Vaak hebben zij moeite met de Nederlandse voetbalcultuur. In een gesprek met Gertjan Verbeek zei Nouri eerder al eens dat het lastig is voor trainers om hen direct aan te spreken terwijl de rest van de groep erbij is, omdat ze zich aangetast kunnen voelen in hun eer.

“Juist bij Nouri ontdekte ik hoe het wél moet,” zegt El Miloudi in het Algemeen Dagblad. “Hij was altijd heel bescheiden, had op geen enkele manier een grote mond. Hij vertelde dat hij kritiek op zijn persoon altijd bij zichzelf zoekt en nooit anderen de schuld gaf. Daarom was hij ook zo ontzettend populair bij Ajax.”

El Miloudi was de laatste die een interview met Nouri hield, voordat hij tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen plotseling op het veld in elkaar zakte. Kaaskop of mocro is vanavond te zien om 21:45 op NPO3.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/npo3-zendt-documentaire-nouri-ontdekte-hoe-wel-moet/