Eiting blijft rustig: “Maar het is logisch dat je ook wil spelen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Carel Eiting sloot deze zomer definitief aan bij het eerste elftal van Ajax. Het 19-jarige talent weet niet goed wat hij van dit seizoen moet gaan verwachten. “Dat is me de laatste tijd veel gevraagd. Om eerlijk te zijn: ik weet het niet. We zullen het gaan zien. Iedereen die bij Ajax speelt, heeft vertrouwen in zichzelf ook. Wat er gaat gebeuren, wie er gaat spelen, wie er zus of zo… uiteindelijk moet je het zelf afdwingen. Concurrentie is er altijd. Maar ik moet wel reëel blijven, ik kom net kijken. Daarom ben ik hartstikke rustig. Maar het is logisch dat je ook wil spelen als je in de ArenA op de bank zit. Dat wil iedere speler”, vertelt de middenvelder aan ELF Voetbal.

“Het is simpelweg onmogelijk om te stellen hoe het gaat lopen. Neem Matthijs de Ligt. Die begon afgelopen seizoen in de Jupiler League, was net zeventien jaar. Nu is hij international”, vervolgt hij. “Maar je kunt ook geblesseerd raken, of dramatisch uit vorm. Er kan van alles gebeuren. Voor mij is het zaak dat ik keihard train en hopelijk wat minuten kan maken. Maar ik zal ongetwijfeld heel veel wedstrijden gaan spelen in Jong.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/eiting-blijft-rustig-is-logisch-ook-wil-spelen-als-arena-op-bank-zit/