“Als ze geen zenuwen voelen, stuur ik ze naar de dokter”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vanwege de aanslag in Manchester ging de laatste persconferentie van Manchester United voor de finale niet door. Peter Bosz hield nog wel een laatste persconferentie en stond ook stil bij deze verschrikkelijke gebeurtenis: “Een gebeurtenis als deze haalt de glans van de finale. Het is verschrikkelijk. Ons medeleven vanuit Ajax.”

De trainer hoopt dat Ajax ook in de finale zijn eigen spel kan spelen. Dat er enige zenuwen zijn, vindt hij logisch: “Als de jongens geen zenuwen voelen, stuur ik ze door naar de dokter. Zenuwen zijn goed, zolang ze niet verlammen.” Om de zenuwen te beperken, probeert hij niet te veel gekke dingen te doen: “We houden zo veel mogelijk vast aan vaste gewoontes en schema’s; ook zo bereiden we de jonge jongens voor op de finale.”

Eén van hen is Kasper Dolberg: “Hij begon het seizoen bij O19. Nu speelt hij de Europa League-finale. Zijn potentie is ongelooflijk groot.” De vergelijking met Zlatan wordt gemaakt, maar daar doet Bosz niet aan mee. Al heeft hij nog wel mooie woorden voor Zlatan: “Hij is deel van de Ajax-historie.”

 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/bosz-geen-zenuwen-dokter/