Ajax O19 voor vierde keer op rij kampioen

Ajax O19 is zaterdag voor de vierde keer op rij kampioen geworden van Nederland. Op Sportpark de Toekomst boekte het team van Aron Winter een 3-1-zege in de Mini-Klassieker. Dani de Wit, Zian Flemming en Ché Nunnely waren trefzeker.

De wedstrijd begon wat tam, maar na een kwartier spelen nam Ajax de overhand. Dani de Wit kopte Ajax op voorsprong uit een hoekschop. Na een half uur spelen kwam Ajax los en speelde het, mede door de fantastische support, steeds beter. Zian Flemming kopte Ajax na een mooie aanval op een 2-0 voorsprong. Ché Nunnely brak door over rechts en legde de bal perfect op het hoofd van Flemming neer. Nog geen minuut later stond het al 3-0. Dit keer rondde Nunnely een aanval af. Mees de Wit gaf de bal goed voor op de compleet vrijstaande Nunnely. De Amsterdammers bleven de Rotterdammers terugdringen, maar gescoord werd er niet meer.

De wedstrijd was lang en breed gespeeld en dat was in de tweede helft te merken. De bezoekers wisten zelfs nog te scoren via Kokcu, maar echt in gevaar kwam de voorsprong van Ajax niet. Door de zege op Feyenoord pakte Ajax de vierde landstitel op rij!