Ajax Jeugd: O15 in spektakelstuk langs Sparta

Ajax O15 heeft zaterdag in een spectaculaire wedstrijd een belangrijke zege geboekt op Sparta Rotterdam. Op De Toekomst werd het 7-5 voor de Amsterdammers.

Bij rust stond het 4-1 voor Ajax door doelpunten van Naci Unuvar (2), Sontje Hansen en Kenneth Taylor. In de rust werden er vier wissels doorgevoerd, waaronder smaakmaker Unuvar (die volgens afspraak maar een helft zou spelen). Binnen 15 minuten draaiden de bezoekers de achterstand om: 4-4. Sontje Hansen zette zijn ploeg vervolgens weer op voorsprong (5-4), maar amper drie minuten later was het alweer gelijk (5-5). Uit een schitterende vrije trap scoorde Ki-Jana Hoever vervolgens de 6-5. Vlak voor tijd scoorde Ibrahim El Kadiri voor de 7-5. Door de zege maakt Ajax nog altijd goede kans op de landstitel.

Wedstrijdverloop:‘7. 1-0 Unuvar’12. 2-0 Unuvar’14. 3-0 Hansen’28. 4-0 Taylor’31. 4-1 Sparta R’dam’36. 4-2 Sparta R’dam’46. 4-3 Sparta R’dam’49. 4-4 Sparta R’dam’54. 5-4 Hansen’57. 5-5 Sparta R’dam’60. 6-5 Hoever’67. 7-5 El Kadiri

Fotoverslag: Harald Taylor