Moeizame generale Lyon tegen Nantes

Olympique Lyon heeft in een zware wedstrijd nipt gewonnen van FC Nantes, de nummer 8 van Frankrijk. Invaller Maxwell Cornet scoorde tweemaal voor de thuisploeg en sleepte daarmee een overwinning uit het vuur. Afgelopen week won Ajax in de Europa League met 4-1 van Lyon. Donderdag moeten de Fransen het verlies in eigen huis zien weg te werken.

Lyon, waar Depay de hele wedstrijd speelde, kwam binnen 20 minuten op achterstand door een doelpunt van Valentin Rongier. Pas in de tweede helft wist de thuisclub de stand recht te zetten, doordat Fekir een strafschop wist binnen te schieten. In de zeventigste minuut was het opnieuw raak: Cornet maakte de 2-1 na een voorzet van Depay. Vijf minuten later scoorde Nantes weer gelijk, maar Lyon ging na het tweede doelpunt van Cornet toch met de overwinning ervandoor. Door de winst is Lyon nagenoeg zeker van de vierde plek, die recht geeft op de voorronde van de Europa League.