Tete: “Natuurlijk kan ik ook aanvallend spelen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Peter Bosz was in het begin van het seizoen nog zoekende naar zijn ideale basiself en na een stroeve start had hij deze gevonden. Het zorgde ervoor dat Kenny Tete zijn basisplaats verloor aan Joël Veltman, mede doordat Veltman’s aanvallende spel beter zou zijn. In de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen blonk de gedreven rechtsback juist aanvallend uit. Tete: “Natuurlijk kan ik ook aanvallend spelen. Al die gasten van de media zitten elkaar maar een beetje na te praten. Ik zou niet kunnen opbouwen, ik heb geen voorzet. Nou, oordeel zelf zou ik zeggen”, laat hij weten aan ELF Voetbal.

In diezelfde wedstrijd speelde hij aan de rechterflank samen met Bertrand Traoré. “Dat ging goed ja, het is lekker om met Bertrand samen te spelen. We voelen elkaar aan.”

Door zijn laatste optredens heeft hij Bosz toch aan het twijfelen gebracht. Wie gaat de hoofdtrainer komende zondag opstellen: Veltman of Tete? “Daar hou ik me niet mee bezig. Maar geloof me: ik ben er klaar voor. Dat ben ik eigenlijk altijd wel. Maar nu helemaal.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/tete-natuurlijk-ook-aanvallend-spelen/