Ajax Jeugd: O17 haalt uit, O16 verliest

Ajax O17Ajax O17 heeft zaterdag de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag vernederd. In de Hofstad boekten de talenten een 9-1-zege. Daishawn Redan en Jurgen Ekkelenkamp scoorden beide een hattrick.

Wedstrijdverloop:‘5. 0-1 Redan (Penalty)’25. 0-2 Redan’27. 0-3 Ekkelenkamp’28. 0-4 Ekkelenkamp’29. 1-4 ADO Den Haag O17’51. 1-5 Redan’55. 1-6 Aberkane’60. 1-7 Ekkelenkamp’65. 1-8 Botman’79. 1-9 Margaret

Opstelling Ajax O17:Reiziger; Van Gelderen, Aberkane (Maduro), Botman, Dest; Farcas (Zamani), Gravenberch, Ekkelenkamp, Sint (Margaret), Redan, De la Vega.

Ajax O16Ajax O16 heeft de competitiewedstrijd tegen AZ met 2-0 verloren. De bezoekers domineerden, maar konden voor rust geen echte grote kansen creëren. AZ kwam na tien minuten spelen al op voorsprong. In de tweede helft lukte het de Amsterdammers wel om gevaarlijker te worden. Brian Brobbey miste vanaf de stip de kans op de gelijkmaker. Niet veel later viel de 2-0 en was de wedstrijd beslist.

Wedstrijdverloop:’10. 1-0 AZ O16’75. 2-0 AZ O16 (Penalty)