Tahamata: “Echt goede buitenspelers zie je bijna niet meer”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Simon Tahamata was en is een voorbeeld voor velen. Een op en top professional, maar ook een groot voetballiefhebber met een passie voor techniek. De 60-jarige voormalige buitenspeler is als jeugdtrainer/techniektrainer werkzaam bij Ajax en hij luidt de alarmklok over het gebrek aan ‘zijn soort’.

“Echt goede buitenspelers zie je bijna niet meer. Robben is natuurlijk van wereldklasse. Maar de jongens die daar achter zitten, komen tekort”, zegt Tahamata in gesprek met De Telegraaf. “Niet voor niets hebben we bij Ajax een speler als Amin Younes, die een buitenspeler naar mijn hart is, uit het buitenland moeten halen.” Ajax en vooral Tahamata doen er alles aan om weer creatieve buitenspelers op te leiden. “Jongens die een actie kunnen maken en een man kunnen passeren. Ik heb als trainer alleen maar in de jeugd gewerkt, omdat daar altijd mijn ambitie heeft gelegen. Ik wil jonge spelers beter maken en het leuke daarvan is dat je ze met de dag beter ziet worden. Daarnaast kan ik veel zelf voordoen en dat vind ik nog altijd het allermooiste”, aldus Tahamata die zelf tussen 1976 en 1980 uitkwam voor Ajax 1.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/10/08/tahamata-echt-goede-buitenspelers-zie-je-bijna-niet-meer/

Gegevens

Onderwerpen: Buitenspeler, Jeugd, Trainer
Tags: Interviews
Clubs: AFC Ajax