Ajax biedt hoop, maar vervalt toch in oude fouten

Bron: www.ajaxlife.nl

Spitsen genoeg, maar juist kansen afmaken blijkt vanavond het probleem. © Pro Shots

We hebben op zich best goede dingen gezien van Ajax. Maar ook slechte dingen. Vandaar dat Roda JC nu een punt rijker is. En Ajax twee stuks armer. Want het werd 2-2. En dus overheerst het slechte gevoel, simpelweg omdat er nog veel moet gebeuren om de slechte smaak weg te spoelen.

De start van het seizoen is zeker niet slecht. En het spel ook niet. Alleen het moet beter. Peter Bosz belooft dat het beter gaat, want we zijn pas net gestart met werken volgens zijn filosofie. Niet om het een of ander, maar Ajax speelde in augustus wel eens slechter. Onder een andere trainer.

Als Ajax 'gewoon' een derde treffer had gemaakt, als Bas Nijhuis geen vrije trappen cadeau deed... Dan was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest. Zijn het excuses? Nee. Maar liever dat zoiets doorslaggevend is dan negentig minuten lang dramatisch spel.

Houd een beetje hoop, er zijn nog 32 wedstrijden te gaan en dinsdag wacht de play-offs om een ticket in de Champions League. En het spel wordt beter, belooft Bosz. Daar houden we 'm aan!

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20198

Gegevens

Onderwerpen: Champions League, Trainer
Clubs: Roda JC, AFC Ajax
Scheidsrechters: Bas Nijhuis