Nieuw veld Arena bestaat voor zo'n 10 procent uit kunstgras

Bron: www.ajaxlife.nl

Hopelijk gaat de grasmat van de Arena een goed seizoen tegemoet. © Ajax Images

De Amsterdam Arena en Ajax stappen over op een ander soort grasmat. Het gaat om een hybride veld dat grotendeels uit echt gras bestaat. Ter versteviging van de stabiliteit en dichtheid zijn er kunstgrassprieten toegevoegd.

Het percentage kunstgras is uiteindelijk minder dan tien procent van het totale speelveld. Het betreft een vrij nieuw systeem, hoewel dit type veld inmiddels al in verschillende Europese stadions te vinden is, waaronder Santiago Bernabéu in Madrid.

Tijdens het EK van 2012 bestonden de velden op een eindronde voor het eerst deels uit kunstgras. Het idee blijft hetzelfde, maar er wordt nu gebruik gemaakt van een iets ander systeem. Bij het veld van Ajax is het kunstgras al in de mat verwerkt tijdens het kweekproces, weet Ajax Life.

De grasmat van de Arena was sowieso aan vervanging toe vanwege de concerten tijdens de zomerstop. Dat is allemaal gepland en dus niets bijzonders. Routine zelfs. De hybride mat is de afgelopen periode bij de kweker gevuld met zand en ingezaaid met graszaad.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20060

Gegevens

Onderwerpen: ArenA, Zomerstop