Jong Ajax boekt in slotfase knappe zege

Jong Ajax heeft in de absolute slotfase een knappe overwinning geboekt bij Fortuna Sittard. De jonge Ajacieden keken de hele tweede helft tegen een achterstand aan, maar in de blessuretijd werd het alsnog 1-2.

Jong Ajax speelde een redelijke eerste helft in Sittard. De equipe van Jaap Stam en Andries Ulderink creëerde wat kansjes, maar met name Richairo Zivkovic had zijn vizier niet op scherp staan. Na een mooie actie van Frenkie de Jong, kwam de bal bij Elton Acolatse, hij gaf de bal voor, maar Zivkovic miste van dichtbij. Dat kwam de Amsterdammers duur te staan. Uit een corner scoorde Fortuna Sittard via Jens van Son, waardoor de jonge Ajacieden met een 1-0 achterstand gingen rusten.

De tweede helft stelde Ajax orde op zaken. Het jonge team moest lang wachten, maar na een invalbeurt van Vaclav Cerny draaide alles om. Een een schot van de invaller was nog een prooi voor de doelman, maar Muric was er snel bij om simpel binnen te tikken. Twee minuten later maakte Cerny het zelf af. De Jong zette weer een aanval op, Cerny kreeg de bal, kapte knap zijn tegenstander uit en schoot in de hoek binnen: 1-2.