Waar komt Dale Cavese toch vandaan?

Bron: www.ajaxlife.nl

Als we beginnen over Moliendo Café zijn er misschien een paar mensen die weten wat er wordt bedoeld. Dit deuntje staat aan de basis van bekende liedjes die klinken op Vak410 en andere tribunes, verspreid door Europa. Hoe heeft de Dale zo'n grote hit kunnen worden?

Het antwoord staat op een cd met voetballiedjes uit Zuid-Amerika. Vriend Dino bracht het schijfje mee als souvenir. Liedje vier, dat is 'm! Het liedje viel op een avond vol alchohol goed in de smaak bij Terenzio, een fanatieke fan van Cavese. De amateurs speelden in 1984 voor het laatst in de Italiaanse Serie B.

De Italiaan vertelt hoe hij de originele Dale Boca uit Argentinië adopteerde en zijn cover na de introductie in september 2006 uitgroeide tot grote hit op de curva. Vandaar dat de Dale Boca ook bekend is als de Dale Cavese. Als je het liedje niet van naam kent, herken je de melodie wel.

Zeker als je Vak410 wel eens live tekeer hebt zien gaan. De sfeermakers in de Amsterdam Arena waren er vroeg bij, maar zijn lang niet de enige meer bij wie op de tribunes een lekkere Dale klinkt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18820

Gegevens

Onderwerpen: ArenA, Vak 410