Veerkrachtig Jong Ajax verliest na rust van FC Emmen

Jong Ajax heeft het uitduel bij FC Emmen verloren met 4-2. De spelers gingen de rust in met een 2-2 stand maar moesten na het eindsignaal het veld met lege handen verlaten.

Al in de eerste minuut keek Jong Ajax tegen een achterstand aan. Lartey-Sanniez speelde de bal zomaar in de voeten van een Emmen-speler. Indy Groothuizen kon vervolgens geen redding bieden op het schot van Rick ten Voorde. Jong Ajax herpakte zich daarna snel en ging in de aanval.

Leeroy Owusu was vervolgens met een vrije trap dichtbij de gelijkmaker, maar de bal werd door doelman Telgenkamp uit de kruising getikt. In de achtste minuut was het wel raak voor Ajax. Danny Bakker scoorde de gelijkmaker nadat de bal via een aanval over rechts door Elton Acolatse bij de middenvelder voor de voeten kwam.

Beide teams gaven veel energie en gingen voor een volgend doelpunt. Die viel uiteindelijk voor Emmen. Erixon Danso schoot in de achttiende minuut zijn ploeg opnieuw naar een voorsprong. Sam Hendriks zorgde echter acht minuten later dat de stand weer gelijk was: 2-2. Dat was ook de ruststand.