Ajax A1 boekt verdiende zege op AZ A1

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag met 0-1 gewonnen van AZ A1. In Alkmaar scoorde De Wit het enige doelpunt.

In het begin van de wedstrijd waren beide teams nog aan elkaar gewaagd. Dit spelbeeld veranderde in de 20e minuut toen AZ een rode kaart kreeg. Vanaf dat moment domineerde Ajax de wedstrijd en kreeg het kans na kans. Enkele minuten na de rode kaart resulteerde dit overwicht in de 0-1. Op aangeven van Dekker scoorde De Wit.

Na het openingsdoelpunt bleef het éénrichtingsverkeer. Ajax creëerde vele kansen, maar het lukte de Amsterdammers maar niet om de voorsprong uit te breiden. Onder andere De Wit (over) en Dolberg (lat en voorlangs) waren een aantal keer nog dicht bij een doelpunt. Ondanks dat het spannend bleef, boekte Ajax een verdiende zege.

Opstelling Ajax A1: Ajax nieuws Ajax A1 Nieuws

Van Bladeren; Zeefuik, De Ligt (‘80 Van Zweden), Bergsma, Savastano (‘65 Blöte); Eiting, De Wit, Boultam (‘61 Mazraoui); Nunnely, Dolberg en Dekker.

Wedstrijdverloop AZ A1-Ajax A1 0-1 (0-1):

’20 Rode kaart AZ‘26 0-1 De Wit Ajax A1(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});