Ajax Vrouwen naar halve finales bekertoernooi

De Ajax Vrouwen jagen op hun tweede prijs.© Sjoerd Tullenaar

Het KNVB-bekertoernooi en de Ajax Vrouwen, dat ligt elkaar wel. De Ajax Vrouwen ontdeden zich zaterdag met 0-4 van sc Heerenveen en plaatsten zich vrij gemakkelijk voor de halve finales.

De Ajax Vrouwen zijn titelverdedigster sinds de triomf van vorig jaar en de finale is opnieuw in zicht. Om dat uitzicht niet te laten vertroebelen, moest er bij de laatste acht worden gewonnen van Heerenveen en die missie slaagde in zijn opzet.

Marlous Pieëte was met twee treffers goed op dreef, de andere doelpunten werden gemaakt door Claudia van den Heiligenberg en Desiree van Lunteren. Hoewel de zege vrij eenvoudig tot stand kwam, gold dat niet voor de doelpunten.

Er werden diverse grote kansen gemist en pas in de 38ste minuut bolde het net voor het eerst, met dank aan Van den Heiligenberg. In de tweede helft was het beeld gelijk. Het kwartet werd pas in de laatste twintig minuten volgemaakt.