Ajax Vrouwen onderuit in topper tegen Twente

En zo bleef er nog maar één puntje voorsprong over..© Sjoerd Tullenaar

Spraken wij afgelopen week nog van de titelkoers van de Ajax Vrouwen, die koers is na de nederlaag van vrijdagavond tegen Twente een beetje gewijzigd. Thuis op de Toekomst was FC Twente met 0-2 te sterk.

De Ajax Vrouwen begonnen het duel met vier punten voorsprong op Twente, reden te meer voor de bezoekers om volle bak aan de wedstrijd te beginnen. Heel veel kansen leverde die dadendrang in de beginfase nog niet op; zowel Ajax en Twente kwamen tot één schamel kansje. Ubachs bracht redding op een schot van Minnaar, en Pieëte zag de Twentse keepster Van Veenendaal de openingstreffer voorkomen. Nog voor rust kregen de Ajax Vrouwen een handvol kansen, maar Ajax vergat de 1-0 te maken.

Na rust ging het mis. Na 52 minuten legde de scheidsrechter de bal op de stip na wat opzichtig duwwerk van Suzanne Marees. Ubachs dook nog naar de goede hoek, maar kon niet voorkomen dat Anouk Dekker de 0-1 op het bord zette.