Ajax Vrouwen koploper na winst op PSV

De Ajax Vrouwen kennen een geweldig seizoen© Sjoerd Tullenaar

Winnen van PSV én de voorlopige koppositie: de Ajax Vrouwen kennen een mooie start van het weekend. Bakker en Hoogendijk zorgden er met hun treffers voor dat er in de stromende regen met 2-1 werd gewonnen.

Onder het toeziend oog van zo’n 1500 supporters, begon Ajax de wedstrijd flitsend. Eshly Bakker kreeg al rap een grote kans, maar dat leverde geen voorsprong op. Die voorsprong kwam er wel, na 21 minuten. Bakker kreeg de bal van PSV’ster Evers en pakte haar kans: 1-0. Terwijl de rust dichterbij kwam, raakte Ajax de regie over de wedstrijd kwijt. PSV kreeg meer kansen en zorgde voor meer druk, al leverde dat pas na rust de gelijkmaker op. Nadia Coolen zette de 1-1 op het scorebord, voor de Ajax Vrouwen het teken om vol op jacht te gaan naar de overwinning.