Ajax A1 uitgeschakeld op Aegon Copa Amsterdam

Bron: ajax1.nl

Ajax A1 is niet goed begonnen aan de tweede dag van de Aegon Copa Amsterdam. Het ging kansloos ten onder en verloor met 1-5. Na nog geen twee minuten viel er een doelpunt van Fluminense. Doelman Groothuizen wist een eerste inzet nog te redden, maar kon een tweede poging niet tegenhouden. Enkele minuten later werd Groothuizen opnieuw verschalkt. De spits werd helemaal vrijgelaten en krulde de bal mooi het doel in.

De Ajacieden leken na een kwartier voetballen zelf ook wat uit te kunnen richten via Abdelhak Nouri. De middenvelder maakte een prachtige actie en gaf de bal voor. Het schot werd echter gekeerd. Het tempo lag hoog want nog geen minuut later stond het 0-3 na een prachtige goal van Olivera.

Ajax leek voor een onmogelijke taak te staan, maar was in de aanval daarop opnieuw dicht bij een treffer na een sublieme pass van Nouri. Het mocht echter niet baten voor de Amsterdammers want het werd al snel 0-4. Een buitenspelval aan de kant van Ajax mislukte, waar Fluminense van profiteerde. De bal werd vanaf links in de rechterhoek geplaatst.